Dømt til å betale overgrepsofre 12 millioner i erstatning

En mann som ble dømt til fem års fengsel og måtte 12 millioner kroner i erstatning for seksuelle overgrep mot barn

Mannen forgrep seg på de seks mindreårige barna i en periode på syv år

Det var i juni at mannen måtte møte i tingretten, og det var 25 vitner som forklarte seg, skriver Itromsø.  Det var snakk om gjentatte overgrep fra 2003 til 2010. Mannen var stefar til to av ofrene, og overgrepene skal både ha skjedd i hans bolig og på en hytte i nærheten.

Retten fant det skjerpende at to av barna var mannens stebarn og at overgrepene var  i hjemmet deres. Den yngste jenta var kun fem år da misbruket startet.

Mannen nektet straffeskyld og påsto at han ikke hadde utført noen av handlingene han var tiltalt for.

Saken tok lang tid, hele tre år fra anmeldelse til dom. Det førte til at det ble fradrag i totalstraffen med litt over et år samt 30 dager for soning i varetekt. Han ble dømt til fem år og tre måneders fengsel av Buskerud Tingrett.

I tillegg måtte han betale oppreisning til jentene på til sammen 12 millioner kroner. Tre av jentene fikk menerstatning og to fikk erstatning for fremtidig inntektstap.

Les mer om erstatning etter voldtekt og seksuelle overgrep her

Av advokat Eirik TeigstadJeg heter Eirik Teigstad og er én av de ni advokatene/fullmektigene i Advokatfirmaet Teigstad AS. Våre erstatningsadvokater står bak nettstedet Erstatning.no®. Vi holder til i Oslo, men vi bistår til enhver tid hundrevis av personer i hele landet med å kreve erstatning

    Har jeg krav på erstatning?
    Får jeg dekket mine advokatutgifter?
    Har jeg noen frister å forholde meg til?
    Send oss en uforpliktende e-post da vel!