Fikk erstatning etter tyveri

En tyv som stjal en PC fra skolens garderobe
Frastjålet verdisaker fra beruset tyvI vår ble flere elever ved Bryne vgs. frastjålet eiendeler, skriver Jærbladet. Tyven var en kvinne fra Time og måtte møte i retten både for tyverier fra elevene, svindel og upassende oppførsel mot en vekter.Elevene ble utsatt for tyveriet mens de hadde gymtime. Kvinnen gikk i garderoben og stjal blant annet Pc-er, mobiltelefoner og bankkort.

Hun var beruset da hun under flere av forholdende og var tidligere dømt for bådde narkotikaoppbevaring og tyveri.

De fornærmede ble tilkjent en samlet erstatning på 16.000 kroner fra kvinnen og hun ble i tillegg dømt til 90 dagers fengsel.

I vår ble flere elever ved Bryne vgs. frastjålet eiendeler. Nå har kvinnen som sto bak vært i retten og fått sin dom.

En kvinne fra Time måtte møte i retten for en rekke lovbrudd hun har begått det siste året.

I desember i fjor ble hun stanset av en vekter som mistenkte at hun hadde utført et tyveri på Bryne. Da hostet hun mot ansiktet til vekteren og sa hun hadde korona. Hun sa også at hun hadde en bombe på seg, og begynte etter hvert å rope etter hjelp.

Lurer du på hva som er vilkårene for erstatning? Les mer om det her

I januar svindlet hun flere personer gjennom sosiale medier, ved å selge varer hun ikke hadde.

April i år fratok hun en rekke eiendeler fra elever ved Bryne vgs. Kvinnen stjal med seg flere pc-er, en mobiltelefon, ryggsekk, bankkort og en rekke andre ting som elevene hadde plassert i garderoben under gymtimen.

Senere samme måned brøt hun og en annen person seg inn til et bilverksted og stjal med seg mindre verdier.

Felles for postene er at kvinnen var beruset under lovbruddene, står det i den ferske dommen fra Sør-Rogaland Tingrett.

Kvinnen er tidligere straffedømt for oppbevaring av narkotika og tyveri.

Retten kommer til at en straff av fengsel i 90 dager er passende i denne saken. Forsvarer ba om samfunnsstraff, det mener ikke retten er aktuelt i denne saken.

I dommen skriver retten at det er «lite sannsynlig at tiltalte vil klare å gjennomføre en slik straffereaksjon, siden hun bruker narkotika hver dag». Dermed står de på 90 dager.

Kvinnen må betale erstatning til fem personer som hun ranet penger fra via sosiale medier. Totalt må hun betale tilbake nærmere 16.000.

Trenger du hjelp av våre erstatningsadvokater?

Av advokat Eirik TeigstadJeg heter Eirik Teigstad og er én av de ni advokatene/fullmektigene i Advokatfirmaet Teigstad AS. Våre erstatningsadvokater står bak nettstedet Erstatning.no®. Vi holder til i Oslo, men vi bistår til enhver tid hundrevis av personer i hele landet med å kreve erstatning

    Har jeg krav på erstatning?
    Får jeg dekket mine advokatutgifter?
    Har jeg noen frister å forholde meg til?
    Send oss en uforpliktende e-post da vel!