Hytteeier får erstatning for ødelagt utsikt

En hytteeier som fikk erstatning for ødelagt utsikt

Høyspentmasten har ført til flere erstatningskrav

Familien kjøpte hytten på Hvaler i 2018 uvitende om at det skulle bygges flere høyspentmaster i nærheten. Familien klaget flere ganger til forsikringsselskapet, og ble til slutt tilkjent 675 000 i erstatning, skriver Fredrikstad Blad. 

– Dette er en familie som kjøpte seg en hytte for flere millioner kroner i 2018. Etter et par år begynte plutselig arbeidet med å bygge et gigantisk høyspentmast 350 meter unna. Masten står slik til at den ødelegger noe av utsikten fra eiendommen, sier familiens advokat til avisen.

Har tidligere utløst erstatningskrav

Advokaten har også representert en annen familie som har krevde erstatning på grunn av masten. Tidligere i år fikk denne hytteeieren prisavslag på to millioner og denne saken ga familien fornyet håp om erstatning etter mange avslag fra forsikringsselskapet.

– Vi hyret inn to takstmenn som begge mente at maste forringet verdien på eiendommen med rundt én million kroner. Masten er riktignok noen hundre meter unna eiendommen, men den er gigantisk og står midt i utsikten ut mot sjøen, sier forteller advokaten.

Les også: Hvordan fremme et erstatningskrav?

Endte i forlik

En rettsoppnevnt sakkyndig konkluderte også med at hyttens verdi falt med cirka 1 million kroner etter at høyspentmasten ble oppført. Familien forsøkte flere ganger å anvende reklamasjonsretten overfor forsikringsselskapet, men de avslo hver gang. Det endte med rettsmegling.

– Der ble vi enige om et forlik der familien får 675.000 kroner i avslag fra eierskifteforsikringen. Det er en fornuftig løsning på saken, synes jeg, sier advokaten og påpeker at boligeiere ikke skal gi seg etter første avslag fra forsikringsselskapet om man har en god sak.

Det opprinnelige kravet fra familien var på 1 million kroner, men etter skjønnsmessig vurdering aksepterte de forliket på 675.000 kroner..

– Da de kjøpte hytta så var det planlagt høyspentmast på stedet, selv om familien ikke var klar over det. Denne skulle imidlertid være ti meter lavere enn hva den faktisk ble. Men ut ifra en skjønnsmessig totalvurdering så ble vi enige om at summen i forliket var akseptabelt, forteller advokaten.

Trenger du hjelp av våre erstatningssaker? Les mer om det her

Av advokat Eirik TeigstadJeg heter Eirik Teigstad og er én av de ni advokatene/fullmektigene i Advokatfirmaet Teigstad AS. Våre erstatningsadvokater står bak nettstedet Erstatning.no®. Vi holder til i Oslo, men vi bistår til enhver tid hundrevis av personer i hele landet med å kreve erstatning

    Har jeg krav på erstatning?
    Får jeg dekket mine advokatutgifter?
    Har jeg noen frister å forholde meg til?
    Send oss en uforpliktende e-post da vel!