Fikk erstatning etter seks år med smerter

En mann som skal bli påkjørt i fotgjengerfeltet

 Seks år etter ulykken fikk trafikkofferet endelig erstatning

Det var i 2015 at Møyfryd Walston ble påkjørt i fotgjengerfeltet på Frogner. Dette skjedde en solskinnsdag og sjåføren ble blendet av solen, skriver Avisa Oslo.

Store og vedvarende smerter

Watson ble heldigvis ikke livstruende skadet, men kneet hennes hovnet opp og gjorde svært vondt.

Hun fikk smertelindrende medisiner av legen, men plagene ble etter hvert verre. Da smertene utviklet seg oppover til hoften oppsøker hun legen igjen.

I årene etter ulykken har hun hatt problemer med å bevege seg fra leiligheten, og har fortsatt oppfølging fra lege, ortopeditekniker og fysioterapeut. I disse årene har hun også kjempet en kamp mot IF forsikringsselskap.

Walston må mest sannsynlig leve med smertene resten av livet. Hun hadde ønsket å jobbe så lenge som mulig i jobben i forsvaret, men etter 3 år ble det for mye og hun pensjonerte seg som 70 åring.

– Jeg jobbet i tre år etter ulykken. Det var hardt. Plagene ødela hverdagen, søvnen – alt. Jeg gikk fra å være veldig aktiv, til at jeg bare sto opp om morgenen, dro på jobb, dro hjem og satte meg i stolen for å samle krefter til neste dag.

Les mer om personskadeerstatning her

Ønsket å være i arbeid så lenge som mulig

Hun forteller at hun hadde taklet å jobbe i tre år til hadde det ikke vært for ulykken. Det passet dårlig med det faktum at de hadde allerede lave pensjonspoeng, så det var viktig at hun og mannen hadde jobb så lenge som mulig.

Hun ønsket erstatning for lidt og tap av fremtidige inntekter, men hennes forsikringsselskap IF avviste dette. De hevdet at plagene lite trolig kunne kommet som følge av påkjørselen. I tillegg så ville Walston uansett ikke jobbe etter neste års fødselsdag.

Dette godtok ikke Watson og tok sjansen med å ga til sak mot IF, selv om hun i verste fall kunne ende opp med alle saksomkostningene.

– De var flinke til å selge, så jeg tok den beste forsikringen. Jeg stolte på det de sa om at den dagen jeg hadde behov for hjelp, ville jeg få hjelp. Det skjedde ikke, forteller hun.

If fortsatte å påstå at saksøkeren ikke hadde krav på et høyere beløp.

«Det anføres at saksøkeren ikke har sannsynliggjort at trafikkuhellet 25. oktober 2015 forårsaket de plager hun pretenderer i hofte, kne og ankel»,

«saksøker har ikke sannsynliggjort at hun etter fylte 70 år ville fått et inntektstap, herunder at hun ville arbeidet som konsulent innen offentlige anskaffelser ut 2021, som var året hun fylte 73 år», står det i dommen.

Les mer om erstatning fra forsikringsselskap her

Retten ga Walston medhold

Dette var i Walston enig i, og poengterte at hun med sin kompetanse kunne jobbe etter pensjonsalderen på 70 år.

Det ble en lykkelig ending for Walston da retten ga henne fullstendig medhold. De påpekte at ulykken ikke var et uvesentlig element i den totale sammenhengen. I tillegg så mente retten at hun kunne jobbet innen hennes arbeidsområdet i flere år til, om ikke ulykken hadde skjedd.

«Retten er overbevist om at Walston ønsket å jobbe etter 70 år i form av at hun ønsket å ha en stilling i det private, eventuelt konsulentvirksomhet som tilbyder for Forsvaret eller andre som har behov for kompetanse innen offentlige anskaffelser», står det i dommen.

If hadde hevdet at siden hun jobbet i tre år etter ulykken, så ville hun likevel kunne gjennomført kontorarbeid selv med plager. Dette var retten enig i, men påpekte han Walston ville trengt såpass store tilpasninger at hun ikke ville vært en attraktiv jobbkandidat på arbeidsmarkedet.

IF ble dømt til å betale Walston 1,6 millioner kroner i oppreisning og erstatning. I tillegg måtte de dekke hennes saksomkostninger på 345 000 kroner.

Walston er svært lettet over å vunnet, men synes det er trist at prosessen har tatt seks år av livet hennes.

– Det har vært et mareritt. Det er en ekstra belastning. I tillegg til fysiske plager og smerter, har jeg fått dette på toppen.

Walston håper at hun nå kan legge konflikten bak seg og at IF ikke anker.

– Det håper jeg inderlig. Da kan jeg konsentrere meg om andre, viktigere ting. Når du først blir skadet, er du opptatt av å bli bedre igjen. Da er dette, at du ikke får hjelpen du har krav på, veldig forstyrrende, sier Walston.

Hun ønsker at forsikringsselskapet har lært av saken slik at andre slipper å gå igjennom den samme situasjonen.

Les mer om erstatning etter trafikkulykke her

Av advokat Eirik TeigstadJeg heter Eirik Teigstad og er én av de ni advokatene/fullmektigene i Advokatfirmaet Teigstad AS. Våre erstatningsadvokater står bak nettstedet Erstatning.no®. Vi holder til i Oslo, men vi bistår til enhver tid hundrevis av personer i hele landet med å kreve erstatning

    Har jeg krav på erstatning?
    Får jeg dekket mine advokatutgifter?
    Har jeg noen frister å forholde meg til?
    Send oss en uforpliktende e-post da vel!